SUPPEN in Zutphen

Zutphen is een ‘echte’ Hanzestad met een rijke historie en een prachtig centrum. Wij zeggen zelf wel eens een stad met dorpsallures. Het is een stad met kenmerken van een dorp als het gaat om gemoedelijkheid en grondhouding van de bewoners.

 

Als je ervoor kiest om de stad Zutphen vanaf het water te verkennen, zijn er verschillende mogelijkheden.

 

Je kunt onder andere kennismaken met het gebied in de omgeving van het gerechtsgebouw (even de SUP oppakken, weg oversteken en weer het water op), je kunt de grote gracht verkennen en langs het kenmerkende vogelpark SUPPEN of je kunt de binnenstad in gaan zonder af te stappen.

     

In de binnenstad zijn er plaatsen om ‘even’ van je SUP board af te stappen en wat te eten of te drinken. Voor of na het SUPPEN kun je zelfs een combinatie met een stadswandeling maken.

De Berkel is een prachtige rivier die een lengte heeft van ruim 110 km. Deze rivier stroomt relatief rustig vanaf Duitsland de Achterhoek in en mondt uiteindelijk uit in de historische Hanzestad.

 

Als de Berkel de gemeentelijke poorten binnenstroomt nog voor Warnsveld (gelegen tussen Almen en Zutphen) is het volop genieten van de natuur rond het water. 

 

Er zijn op diverse plaatsen op- en uitstap mogelijkheden gemaakt om even aan land te gaan. Je kunt dan uitrusten, picknicken of genieten van het vaste land onder je voeten.

 

Voel je vrij om je eigen keuze te maken.